Tulku Dakpa Rinpoche
Tulku Dakpa Rinpoche

Tulku Dakpa Rinpochen elämänkerta

Tulku Dakpa Rinpoche on itä-tiibetiläisen laaman Gekong Rong Tsal Pal Ge´n jälleensyntymä. H.H. Dalai Lama ja H.H. Minling Trichen Rinpoche ovat tunnistaneet hänet. Rong Tsal Pal Ge´lla oli Ge Kong luostari Dzachukassa, Khamissa. Hän oli yksi Dza Patrul Rinpochen juuriopettajista antaen hänelle opetukset energiakanavista ja "tuulesta".

Hän syntyi paimentolaisperheeseen vuonna 1975. Hänen äitinsä on Yongdu Wangmo ja hänen isänsä on erittäin arvostettu harjoittaja, Lama Thubten Kalsang. Hän aloitti opiskelunsa 7-vuotiaana Dzogchen-luostarissa.Vuonna 1992 hän aloitti jatko-opintonsa kuuluisassa Orgyen Mindrolling luostarissa Intiassa, jossa hän otti getshul-valat H.E. Mindrolling Khenchen Rinpochelta. Perusopintojen jälkeen hän siirtyi Ngagyur Nyingma Collegeen yliopistotason opintoihin. Viime vuosina hän on toiminut opettajana samaisessa oppilaitoksessa. Hänen juuriopettajansa on H.H. Mindrolling Trichen Rinpoche, jota hän myös vaalii suojeluspyhimyksenään. Hän on myös vastaanottanut opetuksia merkittäviltä laamoilta kuten: H.H. Dalai Lama, H.H. Penor Rinpoche, Kyabje Taglung Tsetrul Rinpoche, Kyabje Trulshik Rinpoche, Kyabje Dzogchen Pema Kalsang Rinpoche, Kyabje Khenchen Thubten Rinpoche, Kyabje Khenchen Petse Rinpoche, Kyabje Mindrolling Khenchen Rinpoche.

Hän on syvällisesti perehtynyt Nyingma-perinteen historiallisiin teoksiin ja kommentaareihin, sekä suullisen että esoteerisen perinteen teksteihin, ns. Nyingthik Tsapo´on, Dzodun´iin, eli Longchen Rabjampan Seitsemän Aarretta, Guhyagarbhatantraan ja Dam Ngak Dzod´iin.

Nyingma-koulukunnan johtaja H.H. Mindrolling Trichen Rinpoche sanoo Tulku Dakpa Rinpochesta:
"Hänen laaja-alainen oppineisuutensa yhdistettynä lämpimään sydämeen, hänen antaumuksellinen luonteensa ja kyky ohjata olentoja on merkittävä ja hänen arvotuksensa on täysin ansaittua." 

Tulku Dakpa Rinpoche ryhmän kanssa.